Nakhaei M, Khankeh H, Masoumi G, Hosseini M, ParsaYekta Z. Health management in past disasters in Iran: A qualitative study. Health in Emergencies and Disasters Quarterly 2014; 1 (2) :107-115
URL:
http://hdq.uswr.ac.ir/article-1-50-fa.html
نخعی مریم، خانکه حمیدرضا، معصومی غلامرضا، حسینی محمدعلی، پارسایکتا زهره. مدیریت حوزه سلامت در حوادث گذشته ایران : یک مطالعه کیفی. فصلنامه سلامت در حوادث و بلایا. 1393; 1 (2) :107-115
URL: http://hdq.uswr.ac.ir/article-1-50-fa.html
1- مرکز تحقیقات کیفی حوزه سلامت بیرجند، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، Maryamnakhaee @Bums.ac.ir
2- دانشگاه علوم بهزیستی وتوانبخشی ، دپارتمان علوم بالینی و آموزش دانشکاه کارولینسکای سوئد
3- دانشگاه علوم پزشکی ایران
4- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
5- دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (13925 مشاهده)
زمینه و هدف: مدیریت موثر در بلایا بستگی به پیش بینی و شناسایی مشکلات حاصل از بلایا و در نظر گرفتن امکانات لازم در زمان و مکان مناسب و مقتضی دارد. در این مطالعه پژوهشگران تلاش کردند تا با انجام مطالعه ای کیفی تجارب مدیریت بحران در حوزه سلامت در حوادث گذشته را مشخص نمایند.
روش: این مطالعه بر مبنای تحلیل محتوا انجام شده است. مشارکت کنندگان از طریق نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و داده ها از طریق مصاحبه، مشاهده، بحث گروهی متمرکز و مستندات مکتوب جمع آوری گردید.
نتایج: داده های ترا نویسی شده حاصل از مصاحبه با 18 مشارکت کننده، یادداشت های عرصه و سایر مستندات تحلیل گردید. در طی فرایند تحلیل داده ها، تم « مواجهه واکنشی با حادثه» که شامل زیر طبقات «شوک مواجهه»، «امداد و نجات غیر تاملی»، «نقص در برنامه ریزی همه جانبه »، «کمبود آمادگی»، و«ضعف هماهنگی در ارائه خدمات» بود و طبقه «عوامل ساختاری زمینه ای» مشخص گردید.
بحث: یافته های مطالعه ی حاضر با درک عمیق تر در خصوص تجربیات افراد تصویر روشنی از تجارب افراد در موقع حادثه را ارائه می نماید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/7/29 | پذیرش: 1393/3/28 | انتشار: 1393/3/28
* نشانی نویسنده مسئول: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، استان خراسان جنوبی، ایران |