دوره 1، شماره 1 - ( سلامت در حوادث و بلایا 1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ganjehi S, Omidvar B, Malekmohammadi B, Norouzi Khaghatiri K. Analysis and modeling of safety parameters in the selection of optimal routes for emergency evacuation after the earthquake (Case study: 13 Aban neighborhood of Tehran). Health in Emergencies and Disasters Quarterly 2013; 1 (1)
URL: http://hdq.uswr.ac.ir/article-1-22-fa.html
گنجه ای سجاد، امیدوار بابک، ملک محمدی بهرام، نوروزی خطیری خدیجه. تحلیل و مدل سازی پارامترهای ایمنی موثر در انتخاب مسیرهای بهینه تخلیه اضطراری پس از زلزله (مطالعه موردی: محله 13 آبان شهر تهران). فصلنامه سلامت در حوادث و بلایا. 1392; 1 (1)

URL: http://hdq.uswr.ac.ir/article-1-22-fa.html


1- دانشکده محیط زیست- دانشگاه تهران ، s.ganjehi@yahoo.com
2- شکده محیط زیست- دانشگاه تهران
چکیده:   (21475 مشاهده)
وقوع زلزله محیط های شهری ایران مخصوصا تهران را به شدت تهدید می کند. بروز زلزله باعث ایجاد خرابی های گسترده شده و می تواند مصدومین و تلفات بسیاری به دنبال داشته باشد. اصلی ترین اقدام پس از بروز زلزله تخلیه سریع مناطق سانحه دیده به محل های اسکان اضطراری در کمترین زمان ممکن می باشد. برای تسریع در تخلیه اضطراری باید بهینه ترین مسیر ایمن مورد توجه قرار گیرد. از این رو در فاز پیش از بروز زلزله در بررسی شبکه راه ها و تعین بهینه ترین مسیر، لازم است مجموعه ای از پارامترهای موثر در ایمنی شبکه معابر با در نظر گرفتن اهمیت هر یک از آنها لحاظ شوند. این در حالی است که تا کنون در کشور ایران به این موضوع توجه شایسته ای نشده است. با توجه به این موضوع در این پژوهش، رویکرد تحلیل چند عاملی به منظور تعیین و ارزیابی پارامترهای ایمنی موثر در انتخاب مسیرهای بهینه تخلیه اضطراری درون شهری پس از زلزله مورد توجه قرار گرفته است. ارتباط بین پارامترها تحلیل شده، میزان تاثیر هر یک از پارامترها درانتخاب مسیر بهینه ذکر شده و روند مدل سازی آنها تشریح شده و به عنوان مطالعه موردی در محله 13 آبان شهر تهران پیاده شده و مسیر بهینه به لحاظ ایمنی برای تخلیه اضطراری پس از وقوع زلزله در محله 13 آبان ارائه شده است. برای رسیدن به این منظور از روش فرایند سلسله مراتبی به عنوان روش اصلی استفاده شده و روند مدل سازی هر یک از پارامترها تشریح شده است. همچنین از قابلیت های نرم افزار GIS مانند همپوشانی لایه ها استفاده شده است.
متن کامل [DOC 600 kb]   (339 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/11/18 | پذیرش: 1392/8/14 | انتشار: 1392/8/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت در حوادث و بلایا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Health in Emergencies and Disasters Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb