دوره 1، شماره 1 - ( سلامت در حوادث و بلایا 1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

vosoughi niri A, vosoughi niri M, golestani far H, pahlovanzadeh B, savadpoor M T. Investigation of army soldiers readiness about health actions in critical circumstances. Case study: Malek Ashtar Military Garrison’s. Health in Emergencies and Disasters Quarterly 2013; 1 (1)
URL: http://hdq.uswr.ac.ir/article-1-27-fa.html
وثوقی نیری عبداله، وثوقی نیری مهدی، گلستانی فر حافظ، پهلوان زاده باقر، سواد‌پور محمد‌تقی. بررسی میزان آمادگی کارکنان وظیفه در زمینه اقدامات بهداشتی در شرایط بحران مطالعه موردی: پادگان مالک اشتر اراک. فصلنامه سلامت در حوادث و بلایا. 1392; 1 (1)

URL: http://hdq.uswr.ac.ir/article-1-27-fa.html


1- دانشگاه هوایی شهید ستاری
2- دانشگاه علوم پزشکی اردبیل-دانشکده بهداشت محیط ، niri@chmail.ir
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشگاه علوم پزشکی اردبیل-دانشکده بهداشت محیط
چکیده:   (13242 مشاهده)
مقدمه : اقدامات بهداشتی در شرایط بحرانی یکی از اموری می باشد که می تواند با اجرای مناسب ،خسارات ناشی از بلایا و سوانح را بکاهد و بحران بهداشتی ایجاد شده را کنترل کند. این امر نیازمند آمادگی مبادی ذیربط از لحاظ آگاهی و دانش مسولان بهداشت ، ستاد های بحران ، نظامیان و سایر گروه ها در زمینه اقدامات بهداشتی در شرایط بحران می باشد.این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی با هدف تعیین میزان آمادگی کارکنان از نظر آگاهی و نگرش نسبت به اقدامات بهداشتی در شرایط بحرانی است که در شهر اراک انجام گرفته است. مواد و روش ها : این مطالعه توصیفی-مقطعی با استفاده از پرسشنامه خود ایفا که روایی و پایایی آن بررسی گردید ، انجام شد پرسشنامه طراحی شده مشتمل بر سوالاتی در زمینه اطلاعات فردی ، آگاهی و نگرش نسبت به اقدامات بهداشتی در شرایط بحرانی و اضطراری است. این مطالعه در بین 190 نفر از کارکنان وظیفه پادگان مالک اشتر اراک که به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند انجام شد. آزمون های مورد استفاده در این مطالعه شامل آنالیز واریانس یک طرفه آنوا(ANOVA)،کروسکال-والیس(Kruskal-wallis)،کای مربع 2𝛘 ،ضریب همبستگی اسپیرمن(spearman’s rho) و t-test بود.داد ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 آنالیز گردید. نتایج : نتایج مطالعه نشان داد 43 درصد کارکنان دارای آگاهی خوب ، 46 متوسط و11 درصد آگاهی ضعیف و همچنین 50 در صد نگرش بینابینی نسبت به اقدامات بهداشتی در شرایط بحرانی می باشند . در بین مقاطع تحصیلی مختلف از لحاظ میزان آگاهی تفاوت معنی داری مشاهده نگردید . هم از نظر آگاهی و هم از نظر نگرش تفاوت آماری معنی داری در بین گروه های سنی و تحصیلی مختلف در سطح 05/0= α مشاهده نگردید . نتیجه گیری : آگاهی مناسب نسبت به اقدامات بهداشتی در شرایط بحرانی یک امر مهم تلقی می گردد . به علت اینکه برخی از کارکنان آگاهی خوبی در این زمینه نداشتند بنابراین لازم است برای آنها دوره های آموزشی کافی گنجانده شود .
متن کامل [DOCX 61 kb]   (158 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/11/26 | پذیرش: 1392/8/14 | انتشار: 1392/8/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت در حوادث و بلایا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Health in Emergencies and Disasters Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb