دوره 1، شماره 1 - ( سلامت در حوادث و بلایا 1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

ardalan A, Salari A, babaie J. Health in Disasters Researches Trend in Iran: An Overview of the International Congress on Health and Crisis Management in Disasters. Health in Emergencies and Disasters Quarterly 2013; 1 (1)
اردلان علی، سالاری امیر، بابائی جواد. روند ارایه مقالات تحقیقی سلامت در بلایا در ایران: . فصلنامه سلامت در حوادث و بلایا. 1392; 1 (1)

1- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، aardalan@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران
هدف: از آنجایی که "کنگره بین المللی بهداشت، درمان و مدیریت بحران درحوادث و بلایا" توانسته است فرصتی برای گردهم آمدن محققین را از سطح کشور فراهم نماید، می توان خروجی های آن را بعنوان یکی از شاخص های توسعه تحقیقات سلامت در بلایا و حوادث دانست. این مقاله روند مقالات تحقیقی در پنج کنگره اخیر را ارایه می نماید. روش ها: بر اساس کتاب خلاصه مقالات پنج کنگره، متغیرها عبارت بودند از: تعداد مقالات ارایه شده به تفکیک روش ارایه (سخنرانی یا پوستر)، نوع مقاله (تحقیقی یا غیرتحقیقی) و نوع مطالعه تحقیقی. برای تعیین نوع مطالعه مقالات تحقیقی، به عنوان ذکر شده نویسنده مقاله استناد شد. در مواردی که نوع مطالعه بطور صریح بیان نشده بود، موضوع در جلسه ای با حضور نویسندگان مقاله حاضر مورد بحث و اجماع قرار گرفت. یافته ها: طی پنج کنگره در مجموع 1866 مقاله ارایه شده که 343 مقاله (4/18درصد) بصورت سخنرانی و 1523 مقاله (6/81 درصد) بصورت پوستر بوده است. تعداد مقالات تحقیقاتی و غیر تحقیقاتی به ترتیب 356 (19.1درصد) و 1510 (80.9 درصد) بوده است. روند مقالات تحقیقاتی شیب افزایشی را از سال 1390 نسبت به 1382 به میزان 5/18 درصد نشان می دهد، این شیب در فاصله سال های 1386 تا 1390 چشمگیر نیست (1/3 درصد). نتیجه گیری: روند گزارش مقالات تحقیقاتی بعنوان یک شاخص مهم توسعه تحقیقات بلایا در کشور رو به افزایش است، تسریع این افزایش نیازمند توسعه آموزش متدولوژی تحقیقات در بلایا، توسعه برنامه های آموزشی تربیت محقق و حمایت سازمان یافته و مالی از تحقیقات مدیریت و کاهش خطر بلایا در کشور است.
واژه‌های کلیدی: بلایا، فوریتها، تحقیقات، ایران
متن کامل [DOCX 51 kb]   (241 دریافت)
دریافت: 1392/2/10 | پذیرش: 1392/8/14 | انتشار: 1392/8/14